Over mij

Mijn naam is Ina Vogelzang. Geboren en getogen in Hoogeveen en sinds 1995 woonachtig in Fluitenberg. In 1995 ben ik begonnen met de opleiding schoonheidsspecialist bij Magda de Bruin in Hoogeveen.  Deze opleiding ging over naar het Alfa-College, waar ik deze heb afgerond. Na het afronden van deze opleiding ben ik verder gegaan met de Voortgezette opleiding. Ik heb mij  verdiept in de medische kennis en onderwijskunde. Ook kwamen er verschillende specialisaties aan bod: Acne, Camouflage, Lymfedrainage en Oosterse massage Shiatsu. Deze onderdelen zijn een enorme verrijking voor het werk in mijn salon. De Shiatsu-massage vond ik zo bijzonder. Deze massage kan zoveel voor de huid doen, dat is echt heel speciaal. Daarom heb ik de grondlegger van deze massage, Ronald Riksen, uitgenodigd om bij mij in de salon verdiepingscursussen te gaan geven voor collega’s. We zijn zelfs doorgegaan met de cursus voor therapeut. Daaruit vloeide mijn belangstelling voor de Touch for Health. Hiermee kan ik mensen op veel vlakken helpen. Bijvoorbeeld met slaapproblemen, een burn-out etc. De combinatie van lichaam en geest vind ik erg belangrijk.

Ik heb later nog diverse opleidingen gedaan;  Bindweefsel- & Pincementmassage, Kleurenanalyse en Visagie. Dit zijn weer een hele ander onderdelen van mijn werk. Ook de opleiding Stoelmasseur, is een prachtige aanvulling. Ik heb al veel mensen van verschillende klachten af kunnen helpen maar het werkt ook zeker preventief. Leuk om te weten is dat ik al een paar keer het land in geweest ben om bij verschillende activiteiten stoelmassages te geven o.a. bij een dag van de Politie Noord Nederland en de Kamer van Koophandel in Meppel.

 

Al snel na het starten van mijn salon ben ik ook les gaan geven in de Shiastu-kosmetiek-massage. Ik ben begonnen op het Alfa-college in Hoogeveen. Daarna volgde ik verschillende scholen; Deltion Zwolle, Roc van Twente, Alfa-college Groningen en een privé opleiding in Arnhem. Het les geven beviel van alle kanten zo goed, dat ik ook bij ziekte docenten verving voor andere vakken.  Naast het werk in de salon en het lesgeven ben ik assessor bij het Kwaliteitscentrum in Woerden, daarvoor neem ik in het hele land examens af op de MBO-scholen. Dit vind ik erg leuk om te doen en goed te combineren met alle werkzaamheden.